Brooke: nu 1 jaar

De inleg van de deelnemers van de 3 Provincien Wandeltocht van 2014 is volledig naar KNGF Geleidehonden gegaan. Met dit geld wordt 1 geleidehond opgeleid.

Hieronder een update van het pleeggezin van Brooke…. van juni 2015 

Onderzoek
Omdat een broertje van Brooke een probleem heeft met zijn hart, moeten alle pups uit het nest worden onderzocht. Dus heeft KNGF een afspraak gemaakt met de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG) in Utrecht voor een hartonderzoek. Brooke vond het onderzoek een klein beetje eng, al die handen aan zijn lijf. Wat Brooke zeker niet leuk vond was dat hij vanaf 6 uur de avond ervoor niet meer mocht eten. Voor een Labrador is dat heftig. Wij hadden voer voor hem meegenomen zodat hij na onderzoek meteen kon eten. Brooke was weer tevreden. De uitslag is gunstig, geen hartproblemen voor Brooke gelukkig!
Brooke was bijna dekreu geworden, maar door de hartproblemen in zijn familie gaat dat verhaal niet door. We gaan nu op voor geleidehond. Een bijkomstigheid is dat Brooke nu gecastreerd moest worden. Ook dat vond Brooke niet leuk, weer niet eten ’s morgens. Vervelend was ook het rompertje dat Brooke aangemeten had gekregen. Stond hem wel leuk, maar hij vond het niets. Hij begreep er ook helemaal niets van dat hij bijna 10 dagen niet los mocht lopen, niet kon spelen met andere honden, alleen maar aan de lijn. De eerste keer weer loslopen na de operatie was dan ook zichtbaar een feest voor hem.

Trein
De eerste grote treinreis van Brooke was naar Almere, overstappen in Amsterdam. De rit duurde ongeveer 3 kwartier. Zoals wij wel hadden verwacht ging het hem makkelijk af. Overstappen op Centraal Station, trap op, trap af, als een volleerd reiziger. Een paar weken laten zijn we met hem naar Rotterdam per trein gereden. Toch al gauw een rit van anderhalf uur, inclusief een overstap.

We gaan regelmatig met Brooke het dorp in en dan wordt er altijd een bezoek gebracht aan de wekelijkse markt. Kan hij wennen aan drukte en de vele geuren. Tijdens ons bezoek aan Rotterdam hebben we onder andere de markthal bezocht. Dat is toch wel even iets anders dan de markt in ons dorp. Brooke trekt zich echter niets aan van al dat lawaai en die vreemde geuren, hij stapt flink door. Toen we daarna ergens gingen lunchen deed Brooke een tukje. Voor ons heerlijk rustig. Daarna de koopgoot nog bezocht, ook dit maakte geen indruk op Brooke. De terugreis verliep ook weer zonder problemen, Brooke heeft heerlijk geslapen.

Brooke is een zeer sociaal hondje. We kwamen laatst tijdens het loslopen een andere hond tegen die door Brooke werd uitgedaagd om mee te spelen. Tot verbazing van de eigenaar ging dat hondje de uitdaging aan. Volgens de eigenaar speelde zijn hond nooit met andere honden, dit was de eerste keer!
Een andere favoriete bezigheid van Brooke is het stukscheuren van kartonnen dozen. Het leukst zijn de dozen waarin zijn voer wordt bezorgd. Geen groter plezier dan het helemaal uit elkaar trekken van de doos. De woonkamer ligt dan bezaaid met stukjes karton. Helaas ruimt Brooke dat niet zelf op, dat laat hij met een gerust hart aan ons over.
In de buurt is een voetbalvereniging. Zaterdagochtend voetbalt daar de jeugd. Hoge kinderstemmen en ouders die hun kroost aanmoedigen. Regelmatig gaan wij daar langs om Brooke voetbalproof te maken.
Het is de bedoeling dat een geleidehond zijn mand opzoekt als de baas gaat eten. Wij moeten dat de pup in een vroeg stadium leren. Brooke doet dit fantastisch. Zodra de tafel wordt gedekt en het rammelen van de vorken en messen hoorbaar is, gaat Brooke al uit zichzelf de mand in. Hij kijkt dan verwachtingsvol naar ons op want hij weet dat hij met wat lekkers beloond wordt. Zolang wij aan tafel zitten blijft Brooke in zijn mand.
Dagelijks komt de kat van de buren even bij ons langs. Dat deed ze al toen we nog geen pup in huis hadden. En nu dus nog. In het begin was de verhouding tussen Brooke en buurkat lastig. Brooke wilde spelen, poes niet. Het gaat nu een stuk beter, hartsvrienden zullen ze niet worden, maar ze gedogen elkaar, en dat is de bedoeling ook. Brooke mag immers niet achter een kat aanjagen en dat doet hij niet, ook niet bij vreemde katten.
Tot nu toe gaat het dus heel goed met de opvoeding van Brooke. Het is een hond vol zelfvertrouwen, sociaal en speels. Wij zijn blij met hem en KNGF is tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *