Goede Doel is bekend

(21 februari 2023)
De 3 provinciën Wandeltocht is een goede doelen wandeltocht. Onder aftrek van kosten komt de opbrengst elk jaar ten goede aan een goed doel in Noord-Nederland (afhankelijk van aantal deelnemers zal dat ca 80% zijn). In 2023 wordt dat de Ronald Mc Donald Hoeve in Beetsterzwaag.

Toelichting
Hoe fijn is het om samen ergens naar uit te kijken. Even los te komen van alles. In de Ronald Mc Donald Hoeve, aangepast vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, genieten gezinnen met zorgintensieve kinderen t/m 25 jaar van en met elkaar van een (vaak broodnodige) vakantie in een van de 4 aangepaste appartementen.

Voor kinderen die zijn opgenomen, is het belangrijk dat hun ouders dichtbij zijn. De Hoeve biedt ouders de mogelijkheid dicht bij hun revaliderende kind te overnachten in een vriendelijke omgeving. Hiervoor heeft de Hoeve drie gastenkamers ter beschikking. 

De Hoeve kan rekenen op de betrokken en tomeloze inzet van ruim 60 vrijwilligers. Zij zijn elke dag beschikbaar voor het beantwoorden van vragen of een gezellig praatje, maar met respect voor ieders privacy. Ook bieden zij gasten, indien nodig, een luisterend oor. Verder doen zij allerlei huishoudelijke klusjes en ondersteunen zij bij het gebruiken van hulpmiddelen. ’s Nachts is er ook een nachtvrijwilliger bereikbaar in geval van calamiteiten. De vrijwilligers zijn in alle opzichten onmisbaar en dragen sterk bij aan dat zorgeloze vakantiegevoel waar je zo ontzettend aan toe kunt zijn.

Meer informatie:? www.ronaldmcdonaldhoeve.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *