Praktische Info

467x205_5

Waar moet ik zijn?

De start van de 3 Provinciën Wandeltocht is in het dorp Bakkeveen. Dit dorp ligt vlakbij het punt waar de grenzen van de 3 provincies Groningen, Friesland en Drenthe samenkomen. Een afwisselend landschap is hiermee verzekerd ! Klik hier voor overzicht gebied 3 Provinciënland.

Bakkeveen ligt op 10 min met de auto van de A7, nabij Drachten. Route: A7 afrit 31 richting Frieschepalen. In het dorp Frieschepalen volg je richting Bakkeveen (is steeds langs de vaart). In Bakkeveen volg je de bordjes naar recreatiecentrum Dundelle (sportpark/zwembad).

Adres voor de navigatie:  Dundelle, Mjumster Wei 16, 9243 SK  Bakkeveen
Bereikbaarheid met openbaar vervoer: 2 buslijnen passeren Bakkeveen. Kijk op 9292.nl

Het overgrote deel van de deelnemers komt met de auto. Er is voldoende parkeerruimte; de terreinen liggen binnen 200 m van de start-/finishlokatie.

Op de start-/finishlokatie is beschikbaar:

 • horecavoorzieningen
 • 14 toiletten
 • EHBO
 • Informatiestands van diverse organisaties

Rustpunten

 • Koffie, thee, (voor max € 1,50)
  soep (max € 2,–),
  broodjes/koek beschikbaar,
  daarnaast soms andere producten.
 • Elk rustpunt onderweg heeft 3 tot 5 toiletten

Starttijden

 • 40 km start tussen 8:20 en 9 uur   (voorinschrijvers vanaf 8 uur)
 • 25 km start tussen 8:40 en 11 uur   (voorinschrijvers vanaf 8:10 uur)
 • 20 km: start tussen 9:20 en 12 uur   (voorinschrijvers vanaf 8:50 uur)
 • 15 km start tussen 10 en 13 uur   (voorinschrijvers vanaf 9:20 uur)
 • 10 en km starten tussen 10:30 en 14 uur   (voorinschrijvers vanaf 10 uur)
 • Rollatorsrolstoelen en scootmobielen: starten tussen 11 en 14 uur

Let op: voorinschrijvers kunnen eerder starten, zie vroegste starttijd op startkaart. Later starten (binnen het startvenster) kan altijd.
De finish sluit om 17.30 uur zodat men ruimschoots de tijd heeft te genieten van de routes.

Routes

 • Honden zijn vanwege gebruiksdoel privé terreinen niet toegestaan. Honden kunnen wel mee op de 3 “rollen”-routes.
 • Klik hier voor informatie over afstanden en starttijden bij voor-inschrijving. De voorinschrijving is donderdagochtend 12 mei gesloten.

Kosten & inschrijven

 • Voorinschrijving
  Kosten voor deelname bij voorinschrijving bedragen € 5,– per deelnemer; leden KWBN krijgen € 1,– korting (contant, bij terugkeer).
 • Kosten voor deelname bij inschrijving ter plekke bedragen € 6,– per deelnemer; leden KWBN krijgen € 1,– korting bij terugkeer.
 • Per wandelaar gaat € 4,– naar een nader aan te wijzen goed doel in Noord-Nederland. Klik hier. Ook de extra euro die inschrijvers ter plekke betalen gaat naar het Goede Doel.
 • Vanaf 2016 wordt alle horeca onderweg door lokale, niet commerciële organisaties uitgevoerd. Hierdoor zijn de prijzen voor koffie, broodjes, soep, etc. laagdrempelig.
 • Klik hier om je nu in te schrijven ( je komt op de site van het dorp Bakkeveen).

Startprocedure

Met voorinschrijving
Deelnemers ontvangen hun startbewijs per email. Met het startbewijs kun je na controle doorlopen naar de start, mits je niet eerder bent dan de tijd zoals aangegeven op je startkaart ! Daar wordt op gecontroleerd. Hiermee hopen we dat de wandelaars meer gespreid gaan vertrekken, zodat het onderweg minder druk is.
Bij de start ontvang je de juiste routebeschrijving.

Zonder voorinschrijving kan wel maar is € 1,– duurder en je start later: klik hier

Medaille

Je kunt kiezen of je na afloop een medaille wenst. De medaille kost € 1,50 .

6 gedachten over “Praktische Info

  1. Willemien

   Bij de kerstwandeling wel. Je krijgt een
   Plattegrond mee en je kunt onderweg zelf bepalen of je wilt switchen.
   Denk dat het nu ook zo zal zijn…

 1. Martha van den Oever-Buisman

  Beste medewerkers van de wandeltocht,
  Wij hebben gisteren, 11 mei meegedaan aan de wandeltocht. Met de rollator verschenen wij aan de start. We werden prima ontvangen. Er was zelfs een aanbod door iemand van een stand om mee te lopen. Dat was voor mij niet nodig. Het is immers een rolstoel, rollator en scootmobiel pad. Dit doen wij wel vaker. Hadden we haar maar meegenomen! De tweede helft van de tocht bleek zeer moeilijk begaanbaar, en zeker niet voor een rollator enz. Met pijn en moeite zijn we doorgelopen in de verwachting dat er links of rechts vast wel een afslag kwam waar je beter uit de voeten kon. Helaas bleek bijna de helft van de tocht slecht begaanbaar te zijn. Die overigens langer bleek, bijna 7 km op mijn meter. Dit was niet zo erg geweest als het pad beter was. Ik heb nu extra last van mijn benen en ook van mijn armen. Dit door het bijsturen en optillen van de rollator. Gelukkig had ik mijn man bij mij, die heeft veel geholpen. Maar goed dat ik mij niet verstapt heb op het hobbelige pad.
  Verder willen wij toch ook positieve dingen melden, de tocht op zich was mooier als twee jaar geleden, behalve dus het laatste stuk. En we hadden nu meer mensen om ons heen. Twee jaar geleden liepen we grotendeels alleen. En de opvang bij aankomst en later na binnenkomst was ook goed geregeld. Deze mensen vonden het ook erg vervelend. Waarschijnlijk is er ergens iets fout gegaan. De volgende keer is het misschien verstandig voor de organisatie zelf met een rollator het pad te lopen. Een paar hobbels is niet erg erg, maar dit was veel te lang. Wij wensen jullie de volgende keer succes. En zullen wel eerst contact opnemen hoe de route dan is.
  Vriendelijke groet, Martha en Albert van den Oever Groningen Tel 06/10784567

 2. Getsje Stellingwerff

  Hallo, ik heb een vraagje: Wij willen nu graag de laatste 3 provinci;enwandeltocht wandelen van ongev. 15 km, mogen wij de route van u ontvangen? Het is nu zo mooi met de herfstkleuren! bvd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *